Skip to content
Internațional

Vasile Dîncu a co-prezidat reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în format B9 cu privire la agresiunea Rusiei în Ucraina

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a co-prezidat, joi, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, şi cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în Format Bucureşti 9 (B9), organizată, prin videoconferinţă, în contextul agresiunii armate a Federaţiei Ruse asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

„Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate a coordonării poziţiilor oficiale, înainte de Summitul NATO şi Summitul B9, planificate a se desfăşura vineri, 25 februarie, la nivelul şefilor de stat şi guvern. În cadrul intervenţiei sale, ministrul român al apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfăşurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menţionând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv faţă de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional”, relatează comunicatul MApN.

Conform sursei citate, demnitarul român a subliniat importanţa unităţii şi solidarităţii în cadrul Alianţei Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată şi a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianţei în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.

De asemenea, ministrul român al Apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea şi aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO. Totodată, ministrul Vasile Dîncu a exprimat faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *