Skip to content
Internațional

Vasile Dîncu a discutat cu ambasadorul britanic despre consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea NATO

mapn.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a primit, marţi, la sediul MApN, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, cu care a vorbit despre provocările de securitate regionale.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Apărării a reiterat „îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei”. Totodată, a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Vasile Dîncu a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezenţa constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

De asemenea, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs. Schimbul de opinii a inclus şi alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summitului NATO de la Madrid din luna iunie, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *