Skip to content
Societate

Vasile Dîncu: Am văzut intenţia Germaniei, care este una foarte interesantă, privind achiziţia Iron Dome. Ar putea apăra Flancul Estic

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, la Parlament, că a văzut intenţia Germaniei de a achiziţiona sistemul anti-rachete Irfon Dome, el afirmând că probabil va intra într-un proiect de achiziţie colectivă, dar nu s-a discutat despre asta, şi a arătat că un astfel de sistem ar putea apăra flancul estic.

”România este interesată pentru a creşte siguranţa noastră din perspectiva scutului anti-rachetă. Am văzut intenţia Germaniei, care este una foarte interesantă, privind achiziţia Iron Dome, un sistem modern de rachete, un sistem mobil, faţă de scutul de la Deveselu. este un scut antirachetă şi pentru cele nedirijate şi face şi economii pentru cp poate să detecteze analizând şi traiectoria dacă ajunge într-o zonă populată sau nepopulată”, a afirmat Vasile Dîncu.

El a menţionat că probabil ceea ce face Germania va intra într-un proiect de achiziţie colectivă, dar nu s-a discutat despre asta, şi a arătat că un astfel de sistem ar putea apăra flancul estic.

Dîncu a mai spus că este un scut antirachetă, care şi-a dovedit eficienţa în 2012 şi 2014, când l-a folosit Israelul.

Ministrul a precizat că ideea pe care şi România a susţinut-o în ultima vreme este de a face  achiziţii comune, pentru Flancul estic.

1 comentariu la “Vasile Dîncu: Am văzut intenţia Germaniei, care este una foarte interesantă, privind achiziţia Iron Dome. Ar putea apăra Flancul Estic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *