Skip to content
Politică

Vasile Dîncu, despre prezența bulgarilor în România: Vin tot mai mulți

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat că numărul bugarilor care vin în țara noastră este tot mai mare, iar acest lucru este favorabil industriei de turism.

„Conform cifrelor pe care le avem, au venit anul trecut 480 și ceva de mii de bulgari în România. Invers (…) este aproape un milion, deci suntem la jumătate. Vin tot mai mulți bulgari în zona montană din România, în zona Bran, Sinaia, în zona Transilvaniei, Bucovina, deci există un schimb deja care a crescut destul de mult. Știu că suntem la potențialul de jumătate față de cât exportăm noi, față de cât contribuim la industria de turism bulgar. Dar, probabil că prețurile la noi sunt mai mari și atunci se compensează”, a precizat vicepremierul, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, a participat la Ruse, alături de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, la conferința „Sustenabilitatea dezvoltării turismului și a securității în regiunea Dunării”. Tot acolo, delegația română a vizitat proiecte de cooperare transfrontalieră care au primit finanțare europeană în perioada 2007 — 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *