Skip to content
Europa

Vasile Dîncu, discuţii cu s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei, ţară care participă la Grupul de Luptă cu 200 de militari

MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS, context în care diplomatul a prezentat oficialului român scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, întrevederea a reliefat interesul părţii române de intensificare a activităţilor de instruire în comun, inclusiv în cadru multinaţional, precum şi cooperarea în cadrul proiectelor dezvoltate în format NATO şi UE.

Ministrul Apărării Naţionale a salutat participarea militarilor din Regatul Ţărilor de Jos la exerciţiul multinaţional RAPID FALCON 22, desfăşurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanţa creşterii interoperabilităţii între forţele armate ale statelor aliate.

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean în desfăşurare, exprimând sprijinul pentru partenerul ucrainean. Ambele părţi au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată, în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *