Skip to content
Puterea Știrilor Video

Vasile Dîncu: E momentul ca plăcuțele suedeze să se întoarcă pe partea cealaltă. M-au șocat lucrurile spuse de premier despre PSD

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

L-am văzut pe Florin Cîțu spunând niște lucruri despre PSD care m-au șocat, a precizat Vasile Dîncu la Puterea Știrilor. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a taxat dur atacurile premierului la PSD și a exclus orice înțelegere sau blat cu PNL. „Aceste declarații nu reprezintă un semn că am fi negociat noi cu domnul Cîțu”, a ținut să sublinieze social-democratul.

Totodată, Dîncu a precizat că „e momentul ca plăcuțele suedeze să se întoarcă pe partea cealaltă acum”, preşedintele Consiliului Naţional al PSD făcând referire la mesajul celebrei plăcuţe suedeze.

„L-am văzut pe premierul Florin Cîțu spunând niște lucruri despre PSD care m-au șocat. Nu mă așteptam de la un intelectual, nici de la un politician, să folosească chestiuni de o asemenea lipsă de etică politică. A spus că PSD este dușmanul poporului și că nu se poate face nicio înțelegere cu dușmanul românilor. Vreau să spun că dușmanul românilor este chiar domnul Florin Cîțu, cred că n-a înțeles foarte bine ce se întâmplă. Nu reprezintă un semn că am fi negociat noi cu domnul Cîțu aceste declarații. E momentul ca plăcuțele suedeze să se întoarcă pe partea cealaltă acum. E foarte important în politică cum reușești să păstrezi cu celelalte partide un nivel de civilizație și de dialog.

Ar trebui ca toate partidele din Parlament să știe asta. Indiferent de orientarea lor, proiectul lor politic, partidele trebuie să fie mereu în dialog și să păstreze un dialog decent. Nu mi-a plăcut niciodată și niciodată nu o să fac metafore care să fie jignitoare, care să însemne o parodiere a scopului lor, a siglei lor. Trebuie să ne respectăm cu toții în spațiul public”, a susținut Vasile Dîncu la Puterea Știrilor.

Cîțu: A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român

Amintim că premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că PNL nu negociază cu PSD, considerat de acesta “cel mai mare dușman al poporului român” și avertizează că a negocia cu social-democrații, făcând referire la USR PLUS, “înseamnă a negocia împotriva poporului român”.

„PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.

Orice soluție pentru situația în care ne găsim astăzi trebuie negociată în coaliția de guvernare, nu în afara ei. Fac apel la responsabilitate, maturitate, pentru că avem decizii importante de luat în perioada următoare.

PNRR va fi aprobat în următoarele săptămâni și trebuie implementat. Trebuie să avem actul normativ pentru compensarea facturilor românilor la finalul anului, legea consumatorului vulnerabil…Soluția e în discuțiile din coaliție”, a afirmat premierul Florin Cîțu, înaintea ședinței liberalilor din Parlament.

3 comentarii la “Vasile Dîncu: E momentul ca plăcuțele suedeze să se întoarcă pe partea cealaltă. M-au șocat lucrurile spuse de premier despre PSD

  1. dusmanul poporului roman a fost si ramane FSN, impartit azi in PSD si PNL; pentru cei ce au uitat: FSN -> FDSN + PD(FSN) -> PDSR + PD -> PSD + PD -> PSD + PDL -> PSD + PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *