Skip to content
Politică

Vasile Dîncu explică numirea sa în funcția de ministru al Apărării: Există ceea ce se poate numi un parteneriat civilo-militar

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Vasile Dîncu a comentat marți seară organizarea viitoarei alianțe de guvernare şi a explicat în context numirea sa în funcția de ministru la Apărare.

În momentul acesta am terminat protocolul alianței. Am convenit să lăsăm la un nivel de principii. Vom avea un protocol de colaborare care va cuprinde toate aceste situații. Nu am apucat să vorbim despre toate detaliile, ne-a surprins și pe noi presa. Trebuie formalizate unele lucruri”, a declarat Vasile Dîncu la postul B1 TV.

De asemenea, sociologul din PSD a comentat și nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Apărării. Dîncu nu are în spate o carieră militară și crede că lipsa experienței în cadrul structurilor MApN nu reprezintă un dezavantaj. „Există ceea ce se poate numi un parteneriat civilo-militar. Unii îl numesc un control al civililor pentru militari. Mi se pare cam dur, dar așa scrie în regulamentul NATO”, a mai transmis Vasile Dîncu.

Marți, și Nicolae Ciucă a fost provocat să comenteze propunerea lui Dîncu la Apărare. Generalul în rezervă a fost mai degrabă evaziv. „Aici discutăm despre atribuțiile ministrului la nivelul MAPN. Trebuie să prevaleze activitățile de management. Ceea ce este specific pentru MAPN este că e atât de bine ‘procedurat’, încât poate fi ușor de condus”, a opinat Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *