Skip to content
Politică

Vasile Dîncu îi pune în alertă pe români: Trebuie să recunoaștem aceste probleme!

Vicepremierul Vasile Dîncu trage un semnal de alarmă.

Astfel, Dîncu a declarat duminică că este posibil ca în sistemul sanitar să apară şi alte crize, după cea a dezinfectanţior diluaţi, precizând că Guvernul face tot ce se poate pentru a preveni eventuale astfel de crize în sănătate.

„Este probabil (să apară şi alte crize n.r.). Cred că asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme în acest moment şi noi trebuie să recunoaştem aceste probleme”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

El a spus că românii trebuie să înţeleagă că sistemul medical nu se va schimba peste noapte.

„Mai trebuie să înţeleagă că nu există chiar o asemenea ameninţare, să spunem, aşa cum apare câteodată în faptul că frica noastră de boală sau de moarte o proiectează în spaţiul public. (…) Nu aş vrea să creem o panică generalizată pornind de la acest scandal. Cred că sistemul nostru medical trebuie perfecţionat”, a arătat Dîncu.

„Vom încerca să găsim şi aceste lucruri care nu funcţionează şi care ar putea să devină viitoare crize, însă cred că pe termen lung este o problemă de sistem şi trebuie să ne gândim la logica funcţionării sistemului”, a punctat Vasile Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *