Skip to content
Politică

Vasile Dîncu la PSnews VIDEO: despre jocurile puterii și configurația noului guvern

tvr.ro

Invitatul de astăzi al interviurilor video PSnews.ro este profesorul Vasile Dîncu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernul Dacian Cioloș.

 

Pe parcursul a peste 30 de minute, vom discuta cu vicepremierul României despre cele mai presante subiecte, despre viitorul tehnocraților la guvernare, despre trenduri în opțiunile opiniei publice, dar și despre cele mai importante proiecte guvernamentale. Nu vom lăsa deoparte nici jocurile de putere și nici predicțiile pentru toamna electorală a acestui an.

 

Născut în Bistrița, Vasile Dîncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, precum și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Tehnocratul este conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea București (din 2005) și membru al Comisiei de Sociologie, Științe Politice și Administrative din CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare).

 

Membru al ESOMR (European Society for Opinion and Marketing Research) și al Societății Sociologilor din România și al Asociației Sociologilor din România, Dîncu este fondatorul săptămânalului regional Transilvania REPORTER și al Revistei SINTEZA (revistă de cultură și gândire strategică).

 

Invitatul de astăzi al interviurilor video PSnews și-a început cariera politică în 1999, înscriindu-se în Partidul Social Democrat, filiala Cluj. Un an mai târziu, Dîncu a acceptat propunerea prim-ministrului Adrian Năstase, devenind Ministrul Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice s-a transformat în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia Dîncu a rămas până în 2004.

 

Nu în ultimul rând, sociologul a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a PSD şi de secretar executiv al PSD în domeniul marketing politic, precum și europarlamentar cu statut de observator. Din anul 2014, Vasile Dîncu este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Revenim cu interviul integral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *