Skip to content
Politică

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Și în această zi există sărăcie, sunt bolnavi în spitale și oameni care sunt speriați să nu ajungă acolo din cauza pandemiei

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, este prezent miercuri la ceremonia de 1 Decembrie organizată în Piața Arcului de Triumf.

Este cea mai importantă zi din istoria României, din trecutul nostru glorios și nu poți decât să fii emoționat în această zi. Simțim cu toții altceva decât în zilele normale, mai multă prietenie, mai multă fraternitate, însă gândul meu se îndreaptă și spre datoriile pe care le avem pentru lecția de istorie pe care ne-au dat-o înaintașii și pentru poporul român din acest moment.

Și în această zi există sărăcie, sunt bolnavi în spitale și oameni care sunt speriați să nu ajungă acolo din cauza pandemiei. Avem granițe trase între români, de creionul gros al dictaturilor, avem în această perioadă lupte între români și români (…) Cred că această emoție, din ziua de astăzi, ar trebui să fie folosită în mod pozitiv, pentru o politică pozitivă și pentru a lucra cu toții, după puterile fiecăruia la un nou proiect al reconstrucției României”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV.

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, vor putea fi urmăriţi, miercuri, începând cu ora 11:00, la Parada Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

La paradă vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Defilarea se va realiza pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Potrivit Ministerului Apărării, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave. În zona Arcului de Triumf va fi organizată o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *