Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: Amendă uriașă primită de un alegător care și-a fotografiat buletinul de vot

timponline.ro

Un alegător din Vaslui care și-a fotografiat buletinul de vot în cabină a primit o amendă usturătoare duminică. Oamenii legii l-au sancționat contravențional cu 600 de lei pentru fapta sa. Au fost înregistrate patru sesizări cu privire la fapte ce pot avea legătură cu procesul electoral. În fiecare caz, au fost demarate imediat verificări.

Într-unul din aceste cazuri (votantul a fotografiat buletinul de vot) s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 600 de lei. În restul cazurilor sunt continuate verificările, scrie vremeanoua.ro.

Nu au fost însă singurele nereguli. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, în urma apariției unui material în mediul online (pe o rețea de socializare) și au efectuat verificări cu privire la continuarea propagandei electorale.

Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, aceasta nu se confirmă. Vă reamintim că pentru această faptă se poate aplica o amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. La nivelul județului Vaslui, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și-au exercitat dreptul de a vota un număr de 23 de persoane.

Totodată, 217 persoane încarcerate în cadrul Penitenciarului Vaslui au depus cereri pentru a-și exercita dreptul la vot. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral. Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *