Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: Consilierul judeţean condamnat pentru trafic de minore a demisionat

adevarul.ro

Cristian Turcu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui, a demisionat din funcţie.

Anunţul privind demisia din funcţie a consilierului judeţean Cristian Turcu a fost făcut, la B1TV, de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta a încercat să explice situaţia consilierul ALDE, care în trecut a fost condamnat pentru trafic de minore. „Nimeni nu s-a interesat atunci (în campania electorală n.r.), cetăţenii i-au acordat votul. Domnul Turcu şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean. Orice om mai poate şi greşi. Înţeleg că preşedintele CJ Ilfov a fost condamnat penal şi reabilitat, aşa am informaţii, aşa că un umil consilier judeţean...” a afirmat Dumitru Buzatu la B1TV.

Ulterior, preşedintele CJ Vaslui a admis că „toţi oamenii care sunt trecuţi pe liste” toţi oamenii care sunt trecuţi pe liste, ar trebui analizaţi. „N-a ştiut domnul Tăriceanu de toate candidaturile aflate pe listele partidului în cele 40 de judeţe Candidaturile sunt luate din randul oamenilor care au un pic de iniţiativă şi doresc să se implice. Nu doresc numai savanţii, geniile”, a completat Dumitru Buzatu.

Fost traficant de minore, Cristian Turcu a demisionat doar din funcţia de consilier judeţean. El ar fi rămas în continuarea consilier personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian (ALDE). Informaţia privind menţinerea ca funcţionar în cadrul CJ Vaslui, nu a fost, deocamdată, confirmată de oficialii instituţiei, informează adevarul.ro.

Cristian Turcu, candidat pe listele ALDE pentru un post de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Vaslui a fost validat în funcţie pe 9 noiembrie, după ce alţi candidaţi, aflaţi în faţa sa pe listă au renunţat la mandat. Pe lângă postul de consilier judeţean, Turcu a fost ales şi în comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii şi învăţământ.

Includerea lui Cristian Turcu pe listele electorale, deşi legală, a fost făcută în condiţiile în care, pe plan local se cunoştea despre trecutul său infracţional. Inclusiv şefii său de partid. Ba mai mult, înaintea de declanşarea campaniei electorale, hotărârea privind condamnarea sa pentru trafic de minore, a fost publicată integral în presa locală din Vaslui. Atunci, însă Turcu a susţinut că este ţinta unui atac politic, fără a face nicio remarcă la condamnarea sa.

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. Sentinţa a rămas definitivă, iar în 2016, Cristian Turcu a înaintat o solicitare Tribunalului Vaslui prin care a cerut reabilitarea. Fiind îndeplinite condiţiile de legalitate, solicitarea a fost admisă de instanţă, astfel că din 2016, cazierul lui Cristian Turcu este curat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *