Skip to content
Societate

Vaslui: Creştere a valorilor de trafic în PTF Albiţa

sputnik.md

Traficul rutier pe sensul de intrare în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa înregistrează valori crescute faţă de perioadele obişnuite, din cauza numărului mare de cetăţeni din Republica Moldova care vin în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă pe rit vechi, transmite agerpres.

Potrivit autorităţilor, timpul de aşteptare în cursul zilei de vineri a fost de aproximativ 20 de minute pentru fiecare autoturism şi, întrucât în zilele următoare se aşteaptă în continuare creşteri ale traficului pe sensul de intrare în ţară, au fost suplimentate arterele de control şi se lucrează cu personal suplimentar.

„Conform statisticilor din anii precedenţi, este o perioadă în care se înregistrează valori crescute de trafic, având în vedere numărul mare al cetăţenilor din Republica Moldova care vin să petreacă sărbătorile în staţiuni din România. Ca în fiecare an, au fost luate măsuri în vederea reducerii timpilor de aşteptare”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali le transmit cetăţenilor care tranzitează graniţa de Est în această perioadă că au posibilitatea să folosească şi alte puncte de trecerea a frontierei, pentru a evita supraaglomerarea.

Totodată, autorităţile le recomandă celor care intră în ţară zilele acestea să urmărească aplicaţia online, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care arată timpii de aşteptare în toate punctele de trecere a frontierei.

Începând cu 7 ianuarie, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul şi petrec în unităţi de cazare din zonele montane ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *