Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: Doi angajaţi ai ISU, confirmaţi cu coronavirus. Patru colegi ai celor doi au fost izolaţi la domiciliu

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Doi angajaţi ai ISU Vaslui au fost confirmaţi cu coronavirus, iar patru dintre colegii lor au fost izolaţi la domiciliu, în urma anchetei epidemiologice.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui sunt doi subofiţeri diagnosticaţi pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofiţeri sunt de la Detaşamentul de pompieri Vaslui”, a anunţat, marţi, ISU Vaslui.

" "
" "

Sursa citată a precizat că primul subofiţer confirmat pozitiv a fost contactul soţiei sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 08.07.2020. Femeia lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, la Serviciul financiar.

Cel de-al doilea subofiţer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alţi patru subofiţeri. Menţionăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unităţii”, a mai transmis ISU Vaslui.

Instituţia anunţă că, de la debutul stării urgenţă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19).

Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersaţi prin înfiinţarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulaţie diferite în interiorul subunităţilor, dezinfectarea regulată a spaţiilor de lucru, distribuirea de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi obligativitatea de a purta mască de protecţie şi mănuşi în interiorul spaţiilor închise.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *