Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: O angajată a serviciului de ambulanță, confirmată cu SARS-CoV-2 la câteva zile după rapel

Inquam Photos/George Calin

O angajată a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost confirmată cu SARS-CoV-2 la câteva zile după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Daniel Ungureanu, femeia nu este cadru medical, ci face parte din personalul TESA, ea fiind confirmată pozitiv în urma unui test rapid.

Este în izolare de aproximativ o săptămână, este confirmată pozitiv la testul rapid. A făcut atât prima doză, cât şi rapelul. Nu ştim exact la câte zile după rapel s-a contaminat. Este acasă, are simptome, nu este într-o stare foarte gravă, dar este confirmată pozitiv„, a declarat, pentru Agerpres, dr. Daniel Ungureanu.

Conform declaraţiei medicului, angajata nu a efectuat test PCR, deoarece potrivit ultimelor reglementări dacă o persoană are test rapid pozitiv şi prezintă simptome, nu mai este necesar acest tip de testare, pacientul fiind luat în evidenţă şi primind tratament. Dacă în urma testului rapid rezultatul este pozitiv, dar pacientul nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, atunci se impune efectuarea unui test PCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *