Vaslui: Percheziţii ale DGA la Huşi/ Opt poliţişti şi un poliţist de frontieră, între suspecţi

Poliţişti şi ofiţeri DGA fac, marţi, 16 percheziţii în municipiul Huşi, judeţul Vaslui, într-un dosar în care mai mulţi angajaţi ai Ministerului de Interne sunt suspectaţi că au pretins şi au primit de la şoferi sume între 100 şi 1.500 de lei, pentru a nu îi sancţiona. Unsprezece suspecţi, între care opt poliţişti şi un poliţist de frontieră, vor fi duşi la audieri.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat că, marţi, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fac percheziţii domiciliare în 16 locaţii din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar care vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie.

”În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional”, a arătat DGA.

Conform sursei citate, faptele au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: