Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: Primarul și viceprimarul unei localităţi au fost reținuți pentru că ar fi fraudat alegerile locale din 27 septembrie

Facebook

Primarul și viceprimarul comunei Ibănești din județul Vaslui au fot reținuți, fiind acuzați că ar fi fraudat alegerile locale. Benone Pletea, actual primar al localității, a câștigat scrutinul din 27 septembrie cu 70,95%, informează Libertatea. Pe lângă primar și viceprimar au fost reținuți și un președinte de secție de votare, soția unui medic de familie din Bârlad și o altă persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Cei cinci sunt cercetați penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispuns în cazul acestora măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi falsificat adeverințe medicale și cereri formulate în numele unor alegători pentru votarea prin intermediul urnei mobile. În adeverințele medicale ar fi fost menționate situații nereale pentru că, în realitate, persoanele ale căror nume figurau în respectivele documente nu suferă de acele afecțiuni medicale care le-ar fi adus în imposibilitatea de a se deplasa la secțiile de votare.

Persoanele înscrise pe respectivele adeverințe nu ar fi avut cunoștință despre acestea și nici nu le-ar fi solicitat. Ulterior, în data de 27 septembrie, comisiile de votare de la toate cele trei secții de pe raza comunei Ibănești au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-și exercite dreptul de vot”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Vaslui.

În total, 75 de cetățeni cu drept de vot din Ibănești ar fi folosit urna mobilă la alegerile locale, potrivit datelor din procesul verbal publicat pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Asta înseamnă 10% din toate voturile valabil exprimate în comuna vasluiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *