Skip to content
Știri locale Vaslui

Vaslui: Restaurantele vor fi închise iar masca devine obligatorie în multe spaţii publice

Inquam Photos / Octav Ganea

Noi restricţii şi în Vaslui. Restaurantele vor fi închise iar masca devine obligatorie în multe spaţii publice

Miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să prelungească măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii.

Şi copiii care au 5 ani trebuie să poarte măşti de protecţie

De asemenea, începând de miercuri, purtarea măştii devine o obligaţie şi pentru persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora.

Autorităţile judeţene au decis ca începând de joi până pe 22 octombrie să suspende activitatea tuturor restaurantelor şi cafenelelor din Vaslui, Bârlad și Huși. Excepţia fac doar unităţile din hoteluri şi pensiuni care îşi pot servi clienţii.

Potrivit statisticilor, în perioada 23 septembrie- 6 octombrie rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *