Skip to content
Vaslui

Vaslui: Bărbat reţinut pentru omor în cazul băiatului dispărut de acasă şi găsit decedat

facebook spital witting

Update 9.03

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din comuna Hoceni a fost reţinut, fiind acuzat de omor în cazul copilului de 14 ani care a fost dat dispărut de la domiciliu pe data de 25 februarie şi găsit decedat într-o râpă.

Potrivit anchetatorilor, suspectul avea un magazin sătesc pe care minorul l-a incendiat în urmă cu câteva luni, lucru care a stat la baza conflictului.

Procurorul criminalist Alice Ruja, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a declarat că, pe data de 23 februarie, băiatul s-a întâlnit cu agresorul, acesta din urmă cerându-i să arate traseul parcurs atunci când a incendiat magazinul. Bărbatul i-a aplicat copilului mai multe lovituri cu o bâtă, după care l-a abandonat în pădure.

Seara s-a întors să vadă dacă mai trăieşte. A constatat că victima era decedată şi a decis să o ascundă. A pus-o în pătură şi a aruncat-o într-o râpă, la marginea satului, la o adâncime de 36 de metri şi a acoperit-o cu pământ. (…) S-au desfăşurat acţiuni ample de căutare şi de soluţionare a cauzei. Până la urmă, cel bănuit că ar avea o implicare în dispariţia copilului, autorul, de altfel, a recunoscut după ce a picat testul cu tehnica poligraf. A decis să spună adevărul şi a indicat locul unde a aruncat victima„, a declarat presei procurorul Alice Ruja, potrivit Agerpres.

—————————————————————————————————–

Un băiat în vârstă de 14 ani din comuna Dimitrie Cantemir a fost găsit decedat, luni, anchetatorii luând în calcul că adolescentul ar fi fost ucis, iar cadavrul a fost aruncat într-o râpă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, băiatul plecase de acasă în mod voluntar şi nu a mai revenit, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Huşi fiind anunţaţi de dispariţia acestuia pe data de 25 februarie, când au fost demarate acţiuni specifice pentru găsirea lui.

Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care efectuează audieri în acest caz, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *