Vasnețov, convocat pentru a da explicații în legătură cu antenele de spionaj de pe Ambasada Rusiei la Chișinău

Oleg Vasnețov
Oleg Vasnețov/zdg.md

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul de Externe pentru a oferi clarificări și explicații în legătură cu investigația jurnalistică privind acțiunile de spionaj ale Moscovei în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de MAEIE, care a condamnat orice ingerințe străine în afacerile interne ale R. Moldova, potrivit deschide.md.

MAEIE, în strânsă coordonare cu alte instituții competente, analizează natura și amploarea acestor acțiuni de spionaj, inclusiv activitatea persoanelor menționate în investigație, pentru a răspunde adecvat și prompt situației. Considerăm absolut inacceptabile orice acțiuni de spionaj și ingerințe străine în afacerile interne ale R. Moldova, care reprezintă o sfidare directă la adresa suveranității și securității naționale a statului nostru. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău va fi convocat la MAEIE pentru a oferi clarificări și explicații cu privire la situația creată. În funcție de dezvoltările ulterioare, autoritățile R. Moldova vor analiza mai multe opțiuni de reacție” se notează în comunicatul MAEIE.

Și președintele Maia Sandu a venit cu o reacție la investigația publicată de The Insider.

Bineînțeles că serviciile noastre cunosc aceste informații și, la momentul potrivit, vor veni cu mai multe detalii și, inclusiv, cu soluții pentru această problemă” a declarat șeful statului.

Amintim că, ieri, The Insider a publicat o anchetă jurnalistică în care arată cum serviciile rusești spionează autoritățile de la Chișinău, precum și cine sunt agenții trimiși de Moscova pentru a efectua aceste acțiuni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL