Vaticanul îl excomunică pe arhiepiscopul italian ultraconservator Carlo Maria, un opozant virulent al papei Francisc

Papa Francisc (Inquam Photos/Octav Ganea)
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vaticanul a anunţat vineri excomunicarea unui arhiepiscop italian ultraconservator, monseniorul Carlo Maria Vigano, în vârstă de 83 de ani, un opozant virulent al Papei Francisc, condamnat cu privire la o ”schismă” după ce a respins autoritatea şefului Bisericii Catolice, relatează AFP.

Monseniorul Carlo Maria Vigano a fost exclus din Biserica Catolică din cauza ”refuzului său de a recunoaşte şi de a se supune Suveranului Pontif”, anunţă într-un comunicat Dicasterul Doctrinei Credinţei.

Această decizie rară, într-un dosar foarte mediatizat, ar putea avea un răsunet important în mediile ultraconservatoare – mai ales în Statele Unite, unde opoziţia faţă de pontificatul Papei argentinian este puternică.

”Cunoaştem declaraţiile sale publice care arată refuzul (…) comuniunii cu membrii Bisericii care-i sunt supuşi şi legitimităţii şi autorităţii magistrale a Conciliului Ecumenic Vatican II”, justifică dicasterul.

Acest influent prelat italian, un fost ambasador al Vatocanului în Statele Unite, a anunţat că a fost convocat la 20 iunie în faţa justiţiei Sfântului Scaun, acuzat de ”negarea legitimităţii Papei Francisc” şi ”refuzul Conciliului Vatican II”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: