Skip to content
Sport

Vela anunţă începerea lucrărilor la stadionul Dinamo. Când ar trebui să fie gata noua arenă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri că a găsit o soluţie astfel încât anul viitor vor începe lucrările de construcţie a noului stadion Dinamo.

Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, ca să spun aşa, astfel încât să putem demara construcţia unui nou stadion Dinamo de care are nevoie şi clubul Dinamo şi România şi suporterii echipei Dinamo. După realizarea, în aproximativ şase luni, a noului proiect şi licitaţia organizată, cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cum ştiţi, în legislaţia românească există multe hăţişuri administrative în care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme, să spun organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion„, a spus Vela la stadionul Dinamo.

" "

El a precizat că noul stadion Dinamo va avea forma unei picături de apă: „Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care sunt în vecinătatea stadionului, şi cărora le dau dreptate, şi cred că au argumente suficiente, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, perpendicular pe faţadele caselor domniilor lor, într-adevăr nu ar fi corect. Motiv pentru care la ultima vizită, care a avut loc aici la Dinamo, împreună cu doamna director, cu noua conducere a clubului, pentru că am mai fost aici să analizăm acest subiect, stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces, va fi oblic şi în trepte, astfel încât spre strada de acces şi faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime. Aşadar, vă dau detalii din conceptul stadionului, va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Peluza nord, vestita peluză nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea comparativ şi simetric şi proporţional cu toate stadioanele din ţară, cea mai mare capacitate aici, la Dinamo„.

Directorul General al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a afirmat că lucrările ar urma să fie finalizate în 2023.

Stadionul Dinamo ar fi trebuit să se numere printre cele 4 arene bucureştene renovate pentru organizarea unor meciuri de la EURO 2020 la Bucureşti, dar, din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *