Skip to content
Politică

Vela, despre 10 august 2018: Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că persoanele care tergiversează desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi la evenimentele din data de 10 august 2018 îşi riscă propria carieră.

Vela a spus într-o conferinţă de presă că raportul privind evenimentele din 10 august a fost desecretizat în totalitate şi pus la dispoziţia procurorilor.

Am făcut un pas în plus pentru clarificarea evenimentelor de la 10 august şi am dispus şi luarea măsurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile – 10 şi 11 august„, a arătat ministrul.

El a precizat că, după desecretizare, aceste convorbiri vor putea fi puse la dispoziţia procurorilor şi vor contribui major la lămurirea situaţiei, informează agerpres.ro.

Se va putea stabili concret cine şi ce ordine a dat şi cum au fost puse acestea în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri. Mă aşteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. Nu mă joc şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră„, a mai spus Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *