Skip to content
Societate

Vela, despre studiul care ar prognoza creşterea cazurilor de COVID: Sunt vicepreşedinte în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat luni, despre studiul care ar prognoza un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus în luna septembrie, că nu există un astfel de studiu oficial. El a precizat că sunt doar evaluări, iar grupul tehnic de lucru nu a făcut niciun studiu oficial care să fie adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

„Ca să clarific cu acest studiu. Nu există un studiu oficial făcut de Grupul tehnic de lucru adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt evaluări. Sunt chiar vicepreşedinte în CNSU, nu am avut niciodată un studiu că se întâmplă ceva în septembrie. Pot fi ştiri care sunt reale şi care nu sunt reale. Acest studiu nu a ajuns oficial pe masa mea. Acest studiu nu e făcut de CNSU. Oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situaţie mega-dramatică la nivelul României”, a afirmat Marcel Vela, întrebat despre subiect luni la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

" "
" "

Acesta a îndemnat cetăţenii să nu ia în calcul ştirile alarmiste.

„Eu mă refer la cetăţenii simpli. Să nu luaţi în calcul ştiri alarmiste, să vă luaţi măsuri de protecţie. Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau eu ştiu ce analişti de la o facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei tot felul de analize la orele de curs pot fi, se pot întâmplă. Nu cred că trebuie să ne ocupăm toată energia, zilele, cu studiile unora aplicabile în orice ţară, orice loc”, a completat Vela.

El a adăugat că există o creştere a numărului de cazuri şi unele judeţe sunt focare de COVID, însă speră că dinamica creşterii cazurilor se va opri, scrie News.ro.

„E clar că avem o creştere, e clar că sunt focare. Sunt câteva judeţe care ocupă podiumul. Dacă ne luăm măsurile de siguranţă, de protecţie, eu cred că acest nivel de alarmare şi evoluţia, dinamica aceste creşteri se vor opri la un moment vor fi la un platou de siguranţă şi, sper eu, nivel de coborâre”, a conchis Vela.

Reacţia ministrului de Interne vine în contextul unui studiu care ar indica o creştere a numărului de infectări la un milion în luna septembrie.

Pe de altă parte, reprezentanţii Guvernului au estimat, în nota de fundamentare a hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, că situaţia infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge între 1.200 şi 1.600 de cazuri, la jumătatea lunii august, în cazul în care se menţine trendul de creştere.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *