Skip to content
Magazin

Veneţia sărbătoreşte Carnavalul într-o formă hibridă din cauza pandemiei

Twitter

Carnavalul din Veneţia, oraş din nordul Italiei, celebru în întreaga lume pentru costumele şi măştile sale, se desfăşoară ca o eveniment hibrid în acest an, în timp ce pandemia continuă să persiste.

Primele evenimente din cadrul acestui festival tradiţional, care se desfăşoară până la 1 martie, au început sâmbătă, informează DPA.

„Amintiţi-vă de viitor” este motto-ul acestui carnaval, sărbătorit pentru a treia oară în condiţii de pandemie.

Organizatorii au împărţit festivalul, cu evenimente pe insulele din lagună, pe continent şi în oraşul vechi, notează agerpres.ro.

Toţi cei care doresc să participe la concerte, spectacole în teatre sau expoziţii au nevoie de un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului sau de o dovadă de vindecare. Totuşi, unele evenimente tradiţionale au fost anulate pentru a evita aglomeraţia.

Începând de duminică, poliţia va putea să devieze pietonii sau să închidă temporar străzile din centrul istoric dacă există prea multe mulţi oameni într-un singur loc.

În acest an, organizatorii doresc ca unele evenimente din cadrul Carnavalului să fie accesibile şi publicului internaţional, prin livestream. Printre acestea se numără „Zborul îngerului”, în care o femeie într-un costum magnific pluteşte pe o coardă elastică deasupra faimoasei Pieţe San Marco.

Carnavalul, cu baluri mascate, parade de gondole şi focuri de artificii, este unul dintre cele mai importante festivaluri din Veneţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *