Skip to content
Internațional Societate

Venezuela: Guaido susţine că regimul Maduro l-a răpit pe vicepreşedintele parlamentului. SUA amenință cu consecințe

Măsurile de represiune împotriva politicienilor implicaţi în tentativa de lovitură de stat împotriva preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro s-au intensificat, serviciile secrete reţinându-l pe vicepreşedintele parlamentului, Edgar Zambrano, scrie The Guardian.

Regimul dictatorial l-a răpit pe Edgar Zambrano”, a scris pe Twitter liderul opoziţiei şi preşedintele Parlamentului, Juan Guaido, informează news.ro.

Zambrano a fost alături de Guaido în timpul încercărilor sale de a orchestra o lovitură de stat. Miercuri noaptea, el a fost reţinut de agenţi ai serviciilor secrete care l-au transportat în cea mai cunoscută închisoare politică din Venezuela – El Helicoide.

Edgar Zambrano a fost reţinut. El a fost unul dintre liderii loviturii de stat”, a declarat numărul doi al lui Maduro, Djosdado Cabello, celebrând la emisiunea sa televizată şi primind aplauzele publicului.

Liderii opoziţiei şi membri ai comunităţii internaţionale au condamnat decizia lui Maduro.

Guaido a afirmat că Maduro încearcă să divizeze parlamentul controlat de opoziţie, „dar nu va reuşi”, a precizat el.

„Nu este o detenţie … este o infracţiune”, a scris pe Twitter jurnalistul venezuelean Ibeyise Pacheco.

Departamentul de Stat al SUA a numit arestarea lui Zambrano ca fiind „ilegală”, avertizând: „Dacă nu va fi eliberat în curând, vor fi consecinţe”.

În ultimele zile mai mulţi politicieni au fost vizaţi de administraţia Maduro pentru participarea lor în tentativa de lovitură de stat. Cel puţin 10 deputaţi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni precum trădare, conspiraţie şi rebeliune civică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *