Skip to content
Puterea Știrilor Video

Venit minim de criză pentru toți românii care câștigă mai puțin de 2.000 de lei. Cerințele lui Ponta pentru a vota noul Guvern

Inquam Photos / Bogdan Danescu
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Victor Ponta, președintele PRO România și candidat la Camera Deputaților, a recunoscut că programul său de guvernare – alcătuit din doar 5 puncte – nu este suficient, dar nici nu este plin de promisiuni imposibil de respectat, precum cele propuse de alte partide.

„Nu ajung categoric aceste 5 promisiuni. Eu le-am citit și pe cele de la alte partid, sunt măsuri bune și la PNL, PSD, USR. PSD vrea să fie bine, să nu fie rău, să le dea bani la toți, dar nu spun de unde. PNL spune că face mii de km de autostradă, dar sunt acele mii pe care le făcea domnul Orban în 2008, când era ministrul Transporturilor, deci e foarte bine. USR-ul vrea să nu impoziteze salariul minim, foarte bine, dar mai bine creștem salariul minim, decât să nu îl impozităm mai bine îl creștem. Noi am zis ca până să ajungem la vremurile alea bune când va curge doar lapte și miere, că așa arată programul PSD și PNL, de parcă am fi o țară care nu mai are ce face cu banii, hai să trecem de criză.

" "
" "

Cinci măsuri, pe astea le cere PRO România. Mai sunt și altele, dar pe astea le cere PRO România și este și condiția ca noi să votăm un nou Guvern. Anume: un venit minim de criză pentru toți cei care câștigă mai puțin de 2000 de lei pe lună, pentru că nu poți să treci peste 2021 dacă ai mai puțin de 2.000 de lei pe lună de persoană. Aici vorbesc de cei care au pensie mai mică de 2.000 de lei, salariu mai mic de 2.000, sau de cei care vin din Diaspora și nu au niciun venit. Diferența între 2.000 și cât câștigi o primești pentru anul 2021 sub formă de vouchere pentru alimente și pentru produse sanitare.

Al doilea lucru este sprijinul economic de criză pentru IMM-uri. Firmele mari o să scape de criză ca întotdeauna, că au resurse, dar firmele mici vor intra în faliment anul viitor. Anul viitor trebuie să le spui oamenilor că toate taxele astea pe care vi le-a amânat Cîțu, nu le plătiți deloc la anul cu o singură condiție: să păstrați numărul de angajați, să nu dați oameni afară sau dacă nu-ți palce de Ponta îl dai afară, dar angajezi pe altul în locul lui pentru că, dacă mărim șomajul din privat și dacă nu avem economie privată nu ieșim din criză”, amintește fostul premier.

În planul electoral al PRO România se regăsește și redeschiderea școlilor.

„De asemenea avem în plan redeschiderea școlilor, unde eu, ca părinte și ca om politic, susțin că este cea mai mare prostie că România a închis școlile, în special primare și gimnaziale. Nu am văzut în nicio altă țară din lume să se întâmple chestia asta și nu am văzut niciun specialist care să zică: ”Dom’le trebuie să închideți școlile”.

Cazurile nu au apărut în școli, și profesorii sunt de acord să se testeze săptămânal cu acele teste rapide. Evident, are într-o clasă un caz, acea clasă se suspendă, dar nu închizi toate școlile din țară, atât timp cât toată lumea ți-a demonstrat că nu școlile sunt focarele de unde se întinde pandemia”, susține președintele PRO România.

„Ultima măsură este un mai criptată, puțin targhetată, se adresează unei categorii fixe de persoane și e vorba de statul militarilor, toți cei care sunt militari în activitate și rezervă. Este o lege din 2015 care pentru cei care nu sunt militari nu înseamnă nimic, dar pentru militari înseamnă recunoașterea, stabilitatea statutului lor. Vedeți când e greu, când e criză, primul lucru pe care îl vrem  este ca militarii să ne ajute.

Când e vorba de statutul lor, din acea lege din 2015 s-a tot tăiat, inclusiv acest lucru care îi deranjează foarte tare când se vorbește de pensii speciale. Militarii nu au pensii speciale, ci militare. Eu nu sunt de acord să le spui nici pensii speciale și nici să te atingi de pensiile lor pentru că noi le-am dat un anumit tip de activitate. Astea sunt cele 5 condiții, pe acestea ne așezăm la masă după 6 decembrie cu toată lumea, pentru că e o situație de criză”, a conchis președintele PRO România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *