Veniturile din salariu şi pensii ale lui Buzatu, baronul care rămăsese „pe drojdie” 

Sursă foto: Captură foto

Declarația de avere a lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, arestat pentru 30 de zile, într-un caz de luare de mită, este destul de stufoasă.În anul 2022, Buzatu a avut un salariu de la Consiliul Județean în valoare de 164.268 de lei.

La acest venit s-a adăugat pensia pentru limită de vârstă de 95.820 de lei și pensia specială ca fost parlamentar de 73.372 de lei. În total, este vorba despre o sumă de circa 330.000 de lei, adică aproximativ 28.000 de lei lunar (5.600 de euro), screi ziare.com.

Conform declarației de avere, Dumitru Buzatu este proprietarul a nouă terenuri, patru dobândite prin contract de vânzare cumpărare iar cinci prin ”altele”. Două terenuri sunt deținute în cotă parte, restul exclusiv de Dumitru Buzatu. Cel mai mic teren are 500 de mp, iar cel mai mare 46.000 de mp. Patru terenuri sunt agricole, două forestiere, două intravilane, iar unul se află în „altă categorie”.

Două terenuri au fost obținute în 2006, două în 2008 și restul de 5 în 2018. El deține două autoturisme, o șalupă și o rulotă. În 2022, a înstrăinat către fiul său o casă de locuit, un teren intravilan și un teren agricol. Dumitru Buzatu are trei conturi în bănci și un credit în bancă pe cinci ani, scadent în 2026 în valoare de 205.202 lei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: