Skip to content
Politică

Verdict Barna: PSD folosește același tipar ca în cazul dosarelor Revoluției și Mineriadei EXCLUSIV INTERVIU

barna-USR

Dan Barna este unul dintre românii gazați de jandarmi pe 10 august. ”Am primit cinci doze (de gaz – n.r.), precizează liderul USR. Firesc, acesta dorește să-i vadă identificați urgent pe vinovați. După cum decurg însă lucrurile, mai curând se încearcă mușamalizarea anchetei și nu ducerea ei la bun sfârșit – a afirmat Barna pentru PSnews.

Sunt destul de nemulțumit de modul în care decurge ancheta pentru că în 10 august s-a întâmplat un fapt abominabil: cetățenii României au fost bătuți de forțele de ordine într-un demers disperat al domnului Liviu Dragnea de a justifica o încercare de guvern autocrat, o încercare de timorare până la urmă a protestelor și a societății. Evident că nu a reușit, oamenii au rămas pașnici. Sutele și miile de filmulețe și înregistrări arată fără echivoc că, în timp ce niște derbedei sunt lăsați să incendieze niște arbori pe o terasă și nu-i deranjează nimeni minute în șir, cetățeni perfect pașnici și liniștici, unii cu mâinile ridicate, sunt luați la bătaie de jandarmi. Aici nu e niciun dubiu legat de ce s-a întâmplat. Având toate aceste date, vedem totuși că autoritățile se mișcă destul de lent. E de dorit să avem niște rezultate într-un termen mai rapid pentru că nu e niciun mister. Nu e o anchetă cu neclarități, lucrurile sunt de o limpezime cristal. Înțeleg că s-a clarificat și care a fost lanțul de comandă – a fost comandă politică explicită. Așteptăm așadar și măsuri zilele următoare”, a precizat liderul USR.

Deși nu-i place cum se mișcă autoritățile în cazul reprimării violente a mitingului din 10 august, Barna recunoaște că USR nu poate face mai nimic, nici măcar dacă ancheta se va lungi la infinit după modelul dosarelor Revoluției și Mineriadelor.

Dacă Augustin Lazăr este schimbat, dacă se temporizează ancheta, poate să facă USR ceva și dacă da ce anume – este întrebarea pusă de PSnews liderului USR.

”Este evident că atacul și presiunea asupra lui Augustin Lazăr au directă legătură cu anchetarea abuzurilor din 10 august. Este exact același tipar prin care PSD a încercat să îngroape și dosarul Revoluției și Mineriada. Acum se încearcă mușamalizarea și îngroparea acestui nou dosar de maximă actualitate pentru cetățeni. Evident că vom folosi toate instrumentele legale pentru a nu se întâmpla această mușamalizare dincolo de asta, USR nu poate să facă munca procurorilor și nici nu-și dorește lucrul acesta”, a răspuns Dan Barna.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *