Skip to content
Politică

Verdict în cazul elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol

Investigațiile preliminare ale tragediei aviatice din 15 decembrie, în urma căreia un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol, ducând la moartea celor patru membri ai echipajului, arată că aparatul de zbor nu a avut vreo defecțiune tehnică, de care să poate fi legată tragedia, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Astfel, investigațiile preliminare ale accidentului sunt efectuate de reprezentanții fabricanților Airbus Helicopters Germania și Turbomeca Franța, iar primele rezultate indică faptul că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului, informează realitatea.net

În plus, oficialii susțin că, date fiind aceste informații, din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol. Prin urmare, începând cu data de 25.12.2014, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD pe 6 puncte de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Iași, Galați, Craiova și Arad, excepție făcând punctul din Constanța, conform sursei citate.

Pentru reluarea în bune condiții a activității aeromedicale, în cursul zilei de 24 decembrie a.c. a avut loc o videoconferință cu toți operatorii medicali și membrii ai echipelor SMURD care asigură personalul medical de zbor.

În aceste condiții, în cursul zilei de joi, 25 decembrie, o primă misiune a unui elicopter SMURD București are loc în județul Constanța pentru a aduce la spitalul Marie Curie din București o fetiță de 1 an și 3 luni cu insuficiență renală cronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *