Skip to content
Politică

Verdict dur pentru Dragnea: E cea mai proastă guvernare. O federație de clici

pressone.ro

Un fost colaborator al lui Adrian Năstase, Alin Teodorescu, dă cărțile pe față în ceea ce privește interesele lui Dragnea și modul în care PSD a ajuns să se transforme într-un partid coordonat de clicile baronilor locali.

Fost șef al cancelariei primului ministru în perioada guvernării Năstase, Teodorescu, cataloghează actauală guvetrnarea PSD-ALDE ca fiind cea mai proastă din câte au afișat social-democrații până în prezent.

„Este o federație de clici cu interese economice destul de pronunțate, nu mai există mecanism intern de selecție. Nu mai poți să faci o selecție a cadrelor din rangul doi sau din rangul trei.

E cea mai proastă perioadă de guvernare pe care a avut-o PSD vreodată. Nu s-au ocupat de guvernare, s-au ocupat de încercarea de a schimba legile justiției. Prim-ministrul, fie el Grindeanu, acuma Tudose și cine o mai fi peste un an de zile, nu mai are niciun drept. Nu mai are dreptul să-și aleagă programul de guvernare, nu mai are dreptul să-și aleagă echipa de miniștri”, a explicat Teodorescu într-o emisiune a postului digi24.ro.

Nu se vede nici măcar șansa unei înlocuiri a lui Liviu Dragnea cu un alt lider politic, de altă factură, consideră Alin Teodorescu. Acesta susține că actualul președinte PSD a avut grijă să elimine orice competitor care ar fi putut să îi pună probleme în interiorul formațiunii.

„Alternativă nu există. Dacă vorbeam de Năstase, alternativa era Ponta, Geoană, Rus, era o pleiadă de nume. Acum, nu mai e nimeni, pentru că în jurul lui Dragnea nu s-a format acel mecanism de selecție politică a următoarei garnituri”, afirmă Teodorescu.

Totodată, acesta îl acuză pe Dragnea ca face parte din rețea de baroni locali care învârt după bunul plac 1% din bugetul țării prin intermediul a 350 de firme, printre care se numără și TelDrum, firma pe scheletul căreia și-a constitituit șeful PSD averea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *