Skip to content
Politică

Verdict incomod pentru un fost ministru PSD: a plagiat în lucrarea de doctorat

B1.ro

Verdict incomod pentru un fost ministru social-democrat.

Este vorba despre fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, a cărui lucrare de doctorat a fost depistată ca fiind plagiată, de către Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara, după verificări care au durat aproape un an, informează postul de televiziune Digi 24.

Amintim că jurnalista Emilia Şercan este cea care a dezvăluit plagiatului lui Florian Bodog, într-un articol din octombrie 2017, când acesta ocupa fotoliul de ministru al Sănătăţii.

Ea a scris atunci că Florian Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

Însă, Comisia de Etică a Universităţii a dat un verdict mai blând, care spune că doar o treime din textul lucrării prezintă similitudini cu alte surse, iar gradul de similaritate este de 36%.

În concluzia raportului, care nu prevede sancţiuni, se arată că lucrarea „nu respectă standardele de calitate şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *