Skip to content
" "
Politică

Verdict nimicitor: ”Referendumul pentru familie, o GHERȚOIALĂ marca Ion Iliescu!” EXCLUSIV

gandul.info

Vedeți în cele ce urmează cine este de părere că referendumul pentru familia tradițională este un demers în spatele căruia s-ar ascunde intenții deloc ortodoxe.

Este vorba despre sociologul Alfred Bulai, care susține, în exclusivitate pentru PSnews.rocă așa-zisul referendum privitor la familia tradițională nu reprezintă decât ”o golănie gregară””o gherțoială” cu damf nouăzecist al cărei scop este acela de a deturna atenția publică de la operațiunea de modificare a Legilor Justiției, dar și de la ”eșecurile deplorabile” ale Cabinetului Dăncilă.

De asemenea, sociologul explică de ce ”mega mitingul” care va fi organizat luna viitoare, la București, va reprezenta doar o manifestație regizată de PSD-ALDE, o acțiune cel puțin caraghioasă care va presupune o serie de fonduri deloc de neglijat și care nu comportă nici cea mai mică legătură cu realitățile românești și cu adevărata agendă a cetățenilor. Nu în ultimul rând, Bulai explică legătura dintre așa-intitulatul referendum pentru familia tradițională și… legea prostituției, o veche perdea de fum fluturată cu nesaț în anii de glorie ai nomenklaturistului Ion Iliescu.Acest referendum ne probează cât de înapoiați sunt politicienii de la noi”, este una dintre concluziile sociologului. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Alfred Bulai.

O golănie pentru deturnarea atenției publice

”Acest așa-zis referendum pentru familia tradițională nu reprezintă decât o golănie gregară menită să acapareze agenda publică, cu largul concurs al propagandei mediatice, pentru a deturna atenția cetățenilor de la modificările operate, în mare grabă, Legilor Justiției, și de la eșecul deplorabil al politicilor guvernamentale: salarii diminuate, prețuri crescute, școli care se dărâmă și care au veceul în curte, sistemul de sănătate aflat în colaps ș.a.m.d.. Referendumul pentru familie este o găinărie penibilă, o perdea de fum care, potrivit strategiei hotărâte în laboratoarele PSD-ALDE, ar trebui să acopere temele amintite. Cu toate acestea, eu nu cred că PSD și ALDE vor reuși să ascundă mizeria sub preș, la adăpostul unei tiribombe jenante!

Modelul nomenklaturistului Iliescu

Așa cum bine știți, într-o proporție de-a dreptul zdrobitoare, România este o țară alcătuită – e de domeniul evidenței! – din familii tradiționale, iar numărul celor care au alte orientări este într-atât de insignifiant, încât e mai mult decât caraghios să anunți un mega-miting în buricul Bucureștilor, sau, culmea populismului, organizarea unui referendum lipsit de orice sens. O astfel de temă penibilă nu va scoate pe nimeni în stradă, așa că PSD va regiza mitingul ca de obicei: convocator, autobuze cu oameni din filiale ș.a.m.d., chestiuni care presupun o serie de fonduri deloc neglijabile. Dincolo de aceste aspecte, PSD și ALDE pun la cale manevra referendumului în ‹spiritul› anilor ’90, cele două partide dovedind că sunt total depășite de realitățile românești și europene. În anii aceia, Ion Iliescu & Co nu făceau altceva decât să arunce petarde similare, doar pentru a deturna atenția publică de la acțiunile cu adevărat importante.

De la legea prostituției la înapoierea PSD-ALDE

Vă aduc aminte de așa-zisa propunere – care, finalmente, se dovedea că nici măcar nu fusese redactată sau asumată de cineva, oricine – de legalizare a prostituției, marotă fluturată public, cu aceeași abnegație, ori de câte ori PSDR-PSD dorea să ne tragă o perdea de fum peste ochi.Televiziunile făceau tam-tam, în studiouri erau invitați diverși preoți care afuriseau în stânga și-n dreapta, ziarele se vânzoleau senzaționalist și, în cele din urmă, gargara se fâsia la fel de subit cum începuse. Firește, existau mai multe tematici parazitare, dar toate funcționau de o manieră asemănătoare. Ei bine, acum nu mai poți face gherțoielile din anii ’90, doar ca să îți acoperi eșecurile politice. Acum, informația se rostogolește altfel, există internetul – tinerii nici măcar nu mai consumă televiziuni, și cu atât mai puțin televiziuni de știri! PSD și ALDE ar fi trebuit să-și gândească la modul inteligent tematica parazitară, în conformitate cu vremurile pe care le trăim, și nu să fluture un subiect puțin spus retrograd în actualul context politic. Această atitudine ne probează cât de înapoiați sunt politicienii de la noi”, a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.     

" "

1 comentariu la “Verdict nimicitor: ”Referendumul pentru familie, o GHERȚOIALĂ marca Ion Iliescu!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *