Skip to content
Internațional

Verdict teribil al unui savant britanic: Noul coronavirus nu va putea fi eradicat niciodată

economictimes.com

Noul coronavirus va exista pentru „totdeauna” deoarece este puţin probabil să fie eradicat, deşi un vaccin ar îmbunătăţi situaţia, a declarat miercuri John Edmunds, un om de ştiinţă britanic, membru în comitetul consultativ al guvernului pentru pandemia de COVID-19.

Marea Britanie, la fel ca alte ţări din Europa, este afectată în prezent de o reapariţie a infecţiilor cu COVID-19, mare parte din ţară aflându-se sub restricţii locale. Marţi, în Marea Britanie au fost raportate peste 21.000 de cazuri zilnice de coronavirus, , relatează Reuters, potrivit Agerpres. „Va trebui să trăim cu acest virus pentru totdeauna. Există foarte puţine şanse să fie eradicat„, a declarat, în Parlament, John Edmunds, membru al Grupului Ştiinţific Consultativ pentru Situaţii de Urgenţă (SAGE).

Deşi coronavirusul va exista pe termen nedefinit, Edmunds a declarat că perspectiva unui vaccin spre sfârşitul iernii ar trebui să aibă un impact asupra strategiei guvernului. „Dacă vaccinurile sunt foarte aproape, atunci, după părerea mea, ar trebui să încercăm să menţinem incidenţa cât mai scăzută acum, pentru că vom putea folosi vaccinuri într-un viitor nu prea îndepărtat„, a mai spus el.

El a afirmat că Marea Britanie a practicat un „joc inteligent” investind în diferite vaccinuri împotriva coronavirusului. Marea Britanie a semnat acorduri de aprovizionare pentru şase vaccinuri COVID-19 diferite, cu 340 milioane de doze asigurate. „Cred că vom fi într-o poziţie rezonabilă peste câteva luni„, a spus el. „Nu cred că vom vaccina pe toată lumea, însă pentru început (vom vaccina) persoanele cu cel mai mare risc, angajaţii din domeniul medical şi tot aşa„, a mai afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *