Verdictul în cazul lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius, atletul sud-african a fost găsit, vineri, vinovat pentru ucidere din culpă, fiind joi achitat pentru acuzația de crimă cu premeditare.

Judecătoarea Thokozile Masipa a precizat joi  că acuzarea nu a dovedit, pe parcursul procesului de la Pretoria, că atletul Oscar Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

“Acuzarea nu a dovedit că Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare”, a spus Masipa.

Pe de altă parte, conform AFP, judecătoarea a afirmat anterior că Pistorius a folosit arma cu bună ştiinţă. “El s-a hotărât să ia arma, cu alte cuvinte a luat o decizie cu bună ştiinţă (…) Curtea consideră că în acel moment acuzatul era capabil să facă diferenţa între bine şi rău şi că putea să acţioneze în consecinţă. Pistorius nu a ofst un martor bun şi a fost evaziv”, a precizat Masipa.

La mai bine de un an de când şi-a ucis iubita, atletul sud-african Oscar Pistorius îşi va afla sentinţa.

Oscar Pistorius a apărut în faţa instanţei în luna martie a acestui an, sub acuzaţia de crimă cu premeditare. Mai exact, procurorul l-a acuzat că a plănuit uciderea iubitei sale, pe care a împuşcat-o anul trecut de patru ori, prin uşa de la baia propriei locuinţe, scrie digi24.ro

Oscar Pistorius a susţinut tot timpul că nu a vrut niciun moment să-şi ucidă prietena şi că a tras fiindcă a crezut că în casă intrase un hoţ. De la debutul procesului, el a părut extrem de afectat – în ziua prezentării autopsiei fostei sale iubite i s-a făcut rău şi în nenumărate rânduri a fost surprins ştergându-şi lacrimile.

„Reeva a murit în timp ce o ţineam în braţe, înainte ca ambulanţa să sosească. Ştiam că nu se mai putea face nimic pentru ea. Îi ţineam gura deschisă cu degetele ca să o ajut să respire, cu o mână pe şoldul ei încercam să-i opresc sângerarea”, a susținut atletul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: