Skip to content
Politică

VERDICTUL politologului: PSD se află abia la ÎNCEPUTUL unui lung RĂZBOI intern! EXCLUSIV

Adevarul

Un cunoscut scriitor și politolog dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, culise de pe frontul PSD, explicând de ce partidul celor trei trandafiri se află abia la începutul unui lung război intern.

Este vorba despre Stelian Tănase, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

Momentul ”10 august”

”Indiferent de ce se întâmplă în CEX-ul PSD de astăzi, lupta din PSD este abia la început. De fapt, adevărata luptă a început pe 10 august. După gravele violențe comise de Jandarmerie în Piața Victoriei, în urma unei comenzi politice, baronii PSD au intrat în divergențe, iar Dragnea este contestat la scenă deschisă. Desfășurătorul operațiunii din 10 august a fost menținut la secret – îl cunoșteau doar Liviu Dragnea, Carmen Dan și alți doi-trei.

Pasarea ”mâței”

Parchetul a inițiat Dosarul 10 August și, din chiar acel moment, liderii cu greutate ai PSD au început să-și paseze mâța de la unii la alții. Nemulțumirile au răbufnit în mod succesiv: Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Mihai Tudose, Niculae Bădălău, Paul Stănescu ș.a.m.d.. Dragnea întâmpină o opoziție mult mai puternică și mai coagulată decât în trecut. Printre multe altele, baronii contestatari îl acuză pe Dragnea pentru picajul partidului înregistrat de toate sondajele.

Urmări

Războiul din PSD nu se va termina astăzi, indiferent de poziția finală a CEx-ului. PSD rămâne scindat, iar negocierile și răfuielile sunt în toi se fac tot soiul de liste vizând remanierile guvernamentale, locurile eligibile de pe lista pentru Parlamentul European, viitoarea garnitură de secretari de stat și se târguiesc diverse sinecuri. Indiferent cine câștigă astăzi – favoritul este Liviu Dragnea, potrivit celor mai recente negocieri – PSD se află într-un lung război intern”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *