Skip to content
Politică

Vergil Chiţac, candidatul PNL pentru Primăria Constanţa. Senatorul independent s-ar putea întoarce în partid

Featured Video Play Icon Inquam Photos / George Calin

PNL şi-a ales candidatul la Primăria Constanţei. Acesta este amiralul Vergil Chiţac, cel cu care liberalii au atacat fotoliul de primar şi în 2016.

Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat luni, 9 martie, că senatorul independent (fost liberal) Vergil Chiţac este candidatul PNL la Primăria Constanţa.  Amiralul Chiţac a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook:  „Împreună facem Constanţa Puternică! Mulţumesc Partidului Naţional Liberal şi tuturor acelora care au înţeles că numai uniţi putem redresa corabia care pluteşte în derivă de zeci de ani. Ajunge cu impostura, cu hoţia şi cu găştile mafiote! Ajunge cu orgoliile personale, cu războaiele închipuite şi cu dormitul în post! În Constanţa a venit timpul să spunem stop o dată pentru totdeauna sistemului ticălos care ne ţine pe loc de mult prea mult timp. Alături de PNL am reuşit să transformăm doi candidaţi în unul singur, dar eu cred că putem mai mult. Aşteptăm alături de noi alianţa USR-PLUS şi pe absolut toată lumea care a suferit sub conducerea pesedistă.

Perspectiva încă unui mandat „roşu” în Constanţa este înfiorătoare şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca aceasta să nu se transforme în realitate. Am convingerea că împreună vom reuşi. Aveţi încredere!

Declarații la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Declarații la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 9 martie 2020

Senatorul Vergil Chiţac îşi anunţase candidatura la Primăria Constanţa din decembrie 2019. El era hotărât să intre în cursă, indiferent de susţinerea partidelor. Chiţac şi-a dat demisia din PNL, forţat de atmosfera negativă la adresa sa din vechea formulă de conducere. El a reproşat atunci liberalilor că nu s-au luptat suficient pentru victoria sa, că nu s-au implicat şi că nu se pricep la bătălii politice. Acum, el se poate întoarce în partid.

Manevra PNL lasă pe dinafară candidatul USR Stelian Ion, acreditat cu şanse bune la Primăria Constanţa. Conducerile PNL şi USR se vor întâlni marţi, 10 martie, pentru o ultimă rundă de negocieri pentru candidatura la alegerile locale pentru restul posturilor.  USR va trebui să refacă strategia de campanie, pentru că electoratul din Constanţa va fi serios împărţit între cele două tabere de dreapta, lăsând astfel culoar liber candidatului de stânga, primarul Decebal Făgădău (PSD), bine clasat în sondaje, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *