Skip to content
Politică

Vergil Chițac, primul senator infectat cu coronavirus, acuză presa de fake-news în cazul său

https://www.facebook.com/chitac.vergil Facebook

Liberalul Vergil Chițac, primul parlamentar confirmat cu COVID-19, a declarat că presa a făcut fake-news atunci când a anunțat că s-a îmbolnăvit de coronavirus la o întâlnire NATO susținută la Bruxelles. Senatorul a mai declarat că nu își reproșează tonul prin care a negat că este infectat cu COVID-19, pe Facebook.

”De ce credeți că presa repeta în continuu cuvintele NATO și Bruxelles, când făcea referire la îmbolnăvirea mea?”, s-a întrebat retoric Vergil Chițac în timpul unei emisiuni la Digi24. ”A fost o campanie de presă întreținută în mod voit împotriva mea pentru a mă discredita politic. Artizanii acestei campanii sunt în interiorul PSD central, dar mai ales local”, a mai adăugat senatorul constănțean. ”Nu numai eu am fost singura persoană publică care s-a infectat atunci, nu știu dacă am fost primul politician infectat, și cu toate astea s-a făcut un vârtej doar în jurul meu”, a mai spus Vergil Chițac.

Parlamentarul a subliniat că, în dosarul deschis la Parchetul General pentru zădărnicirea combaterii bolilor, are calitatea de martor, iar dosarul este deschis in rem: ”Am dat declarații în calitate de martor într-un dosar deschis la Parchetul General, într-un dosar in rem”, a declarat senatorul constănțean.

Despre candidatura la Primăria Constanța, Vergil Chițac a spus că el este candidatul PNL, iar de la PSD se poate presupune că va fi actualul primar Decebal Făgădău, iar de la USR PLUS deputatul Stelian Ion: ”A existat o invitație de negociere din partea PNL în martie, întreruptă după COVID-19. Aproape inexplicabil a apărut în spațiul constănțean o ofertă politică din partea USR PLUS către PNL pentru a elibera orașul de Constanța. Și ne-au spus să le oferim postul de primar al Constanței și ei să ne susțină la CJC. Este inexplicabil”, a mai spus senatorul Chițac.

G4media aminteşte că senatorul constănțean Vergil Chițac (57 ani) și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus în 13 martie. Cu o zi înainte de confirmare, senatorul nega vehement, într-un mesaj pe Facebook, că este suspect de coronavirus. În urma infectării senatorului constănțean, toți parlamentarii au fost testați, iar miniștrii Guvernului Orban s-au autoizolat pentru 14 de zile, la fel și președintele Klaus Iohannis. Trei zile mai târziu, în România a fost instaurată starea de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *