Skip to content
Politică

Verhofstadt combate discursul lui Victor Orban: Pro-europenii trebuie să își unească forțele

index.hu

Europarlamentarul belgian, Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, critică în termeni duri pozițiile primului ministru al Ungariei, Victor Orban, și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, după ce aceștia l-au atacat pe Emmanuel Macron, președintele Franței, acuzând-l pe acesta că este principalul susținător al unei Europe deschizătoare de porți pentru migrația ilegală.

„El (Emmanuel Macron – n.r.) conduce forța europeană care sprijină migrația, este liderul acelor partide care srpjină migrația în Europa, iar pe de altă parte, noi suntem cei care vrem să oprim migrația ilegală”, a spus Orbán, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Italia.

Astfel, Verhofstadt a reacționat ferm spunând că astfel de comportamente trebuie combătute prin votul pro-europenilor, la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2019. 

”Alianța populiștilor precum Orban și Salvini reprezintă o amenințare la adresa libertății, drepturilor și prosperității noastre. Cum alegerile europene din 2019 se apropie cu fiecare zi, pro-europenii trebuie să își unească forțele pentru a se asigura că unitatea și progresul predomină în fața unei întoarceri la diviziunea și teama din trecut,” a scris liderul ALDE, pe pagina personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *