Skip to content
Politică

Veste bună de la UE: rambursări de 167 de milioane de euro, deblocate de Comisia Europeană

Veste bună de la UE: rambursări de 167 de milioane de euro au fost deblocate de către Comisia Europeană.

Potrivit unui comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, Comisia Europeană (CE) a deblocat rambursările pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, în valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plată a fost întrerupt în luna februarie 2016.

Anunțul a venit din partea lui Michel Servoz, Director General al Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din CE, într-o întâlnire cu Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

„Ridicarea întreruperii plăților este o veste foarte bună. Vor intra imediat în țară 167 de milioane de euro. Am trimis deja o sumă și mai mare; și vor mai urma vești bune, acum că procesul a fost deblocat. Încercăm să aducem cât mai multe fonduri, atât de necesare dezvoltării României. Mulțumesc colegilor din minister și din Autoritatea de Audit,  care au muncit pentru acest rezultat”, a declarat Cristian Ghinea.

Autoritatea de Management (AM) POSDRU din Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a trimis săptămâna trecută altă tranșă, de 372 de milioane euro.

„Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU”, a completat ministrul Fondurilor Europene.

Întrevederea a vizat și politicile sociale ale Guvernului român. Michel Servoz a remarcat că, prin Pachetul anti-sărăcie lansat în februarie 2016 se vine cu „o abordare integrată foarte necesară, care sper să continue și în guvernările viitoare”. Pachetul anti-sărăcie (lansat în februarie 2016) include 47 de măsuri care țintesc toate categoriile de vârstă şi se concentrează pe măsuri pentru copii.

Multe dintre măsurile din pachetul anti-sărăcie lansat de Guvern vor putea fi finanțate prin apelurile de proiecte pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa în 2016.

CE a întrerupt termenul de plată pentru România pentru POSDRU 2007-2013 în luna februarie 2016. Prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorității de Audit, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare anunțată zilele acestea de oficialii europeni, încheie comunicatul citat.

1 comentariu la “Veste bună de la UE: rambursări de 167 de milioane de euro, deblocate de Comisia Europeană

  1. Cum sa dezvolte astea romania. Nu se incearca o propasirevmateriala si spirituala. A facut un acord doar sa i puna la munca pe prosti uniunea socialistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *