Skip to content
" "
București

Veste bună pentru bucureșteni. RADET dă drumul la căldură

Electrocentrale București (ELCEN) asigură căldura la nivelul solicitat de RADET și a cerut producătorului de gaze Romgaz livrări suplimentare de gaze pentru următoarele trei zile, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Marcel Nicolăescu, fostul director general al ELCEN, care va prelua, din luna mai, conducerea Companiei Energetice Municipale.

„ELCEN asigură în acest moment căldura la nivelul comenzii RADET. Este vorba de aceste trei zile (miercuri, joi și vineri — n. r.). Nivelul nu este similar celui din timpul iernii, ci este mult mai mic. Folosim cazane de apă fierbinte pentru suplimentare”, a precizat Nicolăescu, potrivit Agerpres.ro

Potrivit acestuia, ELCEN a comandat gaz suplimentar de la Romgaz, iar producătorul de gaze a răspuns acestei solicitări.

În ceea ce privește costurile suplimentare ale ELCEN în aceste trei zile, Nicolescu a precizat că acestea sunt nesemnificative.

Totodată, Marcel Nicolăescu a mai spus că a  părăsit funcția de director general al ELCEN în urmă cu trei zile, pentru a prelua, din luna mai, conducerea noii Companii Energetice Municipale care se va înființa la nivelul Primăriei Generale a Capitalei.

„Compania Energetică Municipală va coordona procesul de fuziune a ELCEN și RADET. Până la iarnă, cele două entități vor fuziona sub Consiliul General, iar bucureștenii nu vor mai avea niciun fel de probleme în alimentarea cu apă caldă și căldură”, a adăugat Nicolescu.

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, începând de marți, ora 22,00.

Sursa citată menționează că repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 — 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”.

Totodată, RADET, prin Primăria Municipiului București, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene modificarea legislației privitoare la furnizarea și oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului, se mai arată în comunicat.

„Este necesară adaptarea legislației actuale la noile condiții meteorologice din ultimii ani, cu variații mari de temperatură între zi și noapte sau schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire și oprire a sistemului”, subliniază sursa citată.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *