Skip to content
Politică

Veste bună pentru bucureștenii care au rămas fără buletin în preajma alegerilor prezidențiale

Primăria Capitalei informează că pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în data de 2 noiembrie, programul de lucru al serviciilor de evidență a persoanelor din București a fost prelungit, sâmbătă, între orele 8.00 și 16.00, iar duminică între orele 8.00 și 21.00. Această hotărâre s-a luat în special pentru eliberarea actelor de indentitate persoanelor cu drept de vot care nu dețin un astfel de document sau le-a expirat.

Contravaloarea eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se plătește la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor din sectoarele 1, 3 și 6, unitățile CEC Bank din sectorul 5, oficiile poștale din sectorul 2 și 4 și ghișeele direcțiilor de impozite și taxe locale pentru sectorul 4. Pentru eliberarea unui astfel de document este nevoie de o cerere scrisă din partea persoanei, însoțită de documentele cu care se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei și a domiciliului. În cazul în care nu se pot prezenta certificatele de stare civilă ori dovezile cu privire la domiciliu, se va elibera o carte de identitate provizorie. În aceste cazuri va fi nevoie și de trei fotografii și se va achita taxa de 1 leu.

Nu în ultimul rând, pentru eliberarea unui nou act de identitate datorată expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării ori distrugerii acestuia, cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

 

 

1 comentariu la “Veste bună pentru bucureștenii care au rămas fără buletin în preajma alegerilor prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *