Skip to content
Politică

Veste bună pentru ecologiști: Parlamentul a adoptat DEFINITIV o lege cerută de UE

dcnews.ro

O veste bună pentru ecologiști a venit miercuri din partea Parlamentului, care a adoptat DEFINITIV o lege cerută de către Uniunea Europeană.

Introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner va fi interzisă începând cu data de 1 iulie 2018. De asemenea, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputaților (în calitate de for decizional), de la 1 ianuarie 2019 se interzice şi vânzarea acestora, informează Pro TV.

Proiectul modifică Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje în sensul transpunerii Directivei (UE) 2015/720 a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce priveşte reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire.

Începând cu data de 27 mai 2018, informările şi rapoartele privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de către Ministerul Mediului vor cuprinde şi date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subţire, mai prevede proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *