Skip to content
Politică

Veste bună pentru ecologiști: Parlamentul a adoptat DEFINITIV o lege cerută de UE

dcnews.ro
" "

O veste bună pentru ecologiști a venit miercuri din partea Parlamentului, care a adoptat DEFINITIV o lege cerută de către Uniunea Europeană.

Introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner va fi interzisă începând cu data de 1 iulie 2018. De asemenea, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputaților (în calitate de for decizional), de la 1 ianuarie 2019 se interzice şi vânzarea acestora, informează Pro TV.

" "

Proiectul modifică Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje în sensul transpunerii Directivei (UE) 2015/720 a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce priveşte reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire.

Începând cu data de 27 mai 2018, informările şi rapoartele privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de către Ministerul Mediului vor cuprinde şi date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subţire, mai prevede proiectul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *