Skip to content
Politică

Veste bună pentru economia României

Poducţia industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 0,8% în octombrie 2014, comparativ cu luna similară din 2013, România numărându-se printre statele unde producţia industrială a înregistrat cele mai mari ritmuri anuale de creştere, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

România este pe locul 2 în UE la creşterea producţiei industriale în luna octombrie.

Astfel, în luna octombrie, cele mai mari creşteri în ritm anual ale producţiei industriale din UE au fost înregistrate în Irlanda (38,8%), România şi Slovenia, ambele cu câte 3,9%, scrie Agerpres.

Conform Eurostat, creşterea producţiei industriale în UE a fost stimulată de majorarea producţiei de bunuri de uz curent (2,8%), bunuri de folosinţă îndelungată (1,8%), bunuri de capital (1,7%) şi bunuri intermediare (0,1%). Industria energetică a scăzut cu 2,0%.

În luna octombrie 2014 comparativ cu luna septembrie 2014, producţia industrială a înregistrat o creştere sub aşteptări, de 0,1%, atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro. Cele mai mari ritmuri de creştere în UE s-au consemnat în Irlanda (9,0%), Lituania (5,0%) şi Grecia (2,5%).

În cazul României, producţia industrială a crescut cu 0,5% în octombrie 2014, comparativ cu luna precedentă. În ceea ce priveşte principalele economii din zona euro, producţia industrială a stagnat în Germania şi a scăzut în Franţa, Spania şi Italia.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în luna octombrie 2014, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,5% faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de luna corespunzătoare din anul 2013 a urcat cu 3,0%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *