Skip to content
Politică

Veste bună pentru mame! Vor putea primi aproximativ 1.700 de lei pe lună

O veste bună va aduce zâmbetul pe buzele tuturor mamelor. Un proiect de lege le va putea schimba viața.

Mamele care adoptă copii mai mari de 2 ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei, dar și de concediu de acomodare de un an, conform modificărilor aduse asupra legii adopției care a fost adoptată de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Deputații din Comisia pentru muncă și protcție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea legii privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL. Mamele care adoptă copii cu vârsta de peste 2 ani vor beneficia de „o indemnizaţie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinţă) şi de concediu de acomodare de maxim 12 luni”, ajutor acordat la cererea părintelui adoptator. Această idee vine în urma propunerii Guvernului ca mamele să beneficieze de un concediu de doar șase luni.

Mamele care adoptă copii cu vârsta de peste 2 ani ar urma să primească o indemnizație de circa 1700 de lei pe lună, cele care adoptă copii cu vârsta sub 2 ani vor beneficia, în continuare, de preverile legii în vigoare, anume indemnizația de creștere a copilului, a explicat deputatul PNL Florina Chercheș.

Gabriela Coman, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, explică beneficiile acestui proiect de lege, care are ca scop eliminarea obstacolelor din calea procedurilor de adopție pentru copii orfani din România.

Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, Camera deputaților fiind for decizional, conform unor surse citate de B1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *