Skip to content
Politică

Veste bună pentru omul de afaceri Ioan Neculaie: va fi eliberat condiționat

Libertatea

Tribunalul Brașov a decis admiterea cererii de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Neculaie.

Acesta a stat în închisoare în ultimele șase luni, fiind condamnat la închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Adevărul.ro.

Tribunalul din Brașov a admis încă din mai cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri, însă decizia de atunci nu era definitivă.

„Admite propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare din cadrul Penitenciarului Codlea şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului Neculaie Ioan din executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1137/2017 a Judecătoriei Braşov, mandat de executare 1539/2017. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare“, au decis în mai magistrații.

Magistrații din cadrul Curții de Apel din Brașov l-au condamnat pe Ioan Neculaie în noiembrie 2017 la 6 luni de închisoare cu executare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce acesta a folosit arma pentru a trage în cauciucurile mașinii.

Sentința finală a fost de 2 ani de închisoare, după ce magistrații au anulat suspendarea executării pedepsei pe care o primise pentru ucidere din culpă, după un accident de muncă în urma căruia un muncitor al  Prescon SA a murit.

Decizia Tribunalului Brașov este de această dată definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *