Skip to content
Politică

Veste bună pentru păgubiții Astra Asigurări. Cum merge procesul de faliment

Păgubiții Astra Asigurări primesc o veste bună. Află care este parcursul procesului de faliment al acestei societăţi.

După trei luni de la depunerea documentelor, Curtea de Apel București a fixat primul termen pentru judecata apelului formulat în dosarul de faliment al Astra Asigurări. Pe 24 martie s-ar putea confirma definitiv starea de faliment a societății de asigurare, scrie profit.ro.

Potrivit legii, după declararea ca definitivă a stării de faliment, Fondul de Garantare a Asiguraților va putea începe plata despăgubirilor către păgubiți. În orice caz (arată specialiștii consultați de site-ul de ştiri menţionat): instanța de la Curtea de Apel nu va da, cel mai probabil, mai mult de două termene.

Tribunalul București a luat decizia de a confirma starea de faliment a Astra Asigurări pe data de 3 decembrie 2015, însă a publicat motivarea senținței abia pe 21 ianuarie 2016. Apelurile au putut fi motivate abia după această dată.

Avocații contactați de portalul de mai sus au arătat că, în mod normal, Curtea de Apel București nu are de ce să acorde mai mult de două termene, întrucât situația Astra reiese destul de clar din motivarea instanței de fond, iar faptul că zeci de mii de creditori sunt privați de despăgubire până la dispoziția finală este un argument în plus pentru o judecată rapidă.
Citiţi mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *