PSnews

Sport & Lifestyle

Veste bună pentru pasionații de IT: se deschide școala GRATUITĂ de programare

editiadedimineata.ro

Grupul de IT-iști din Societe Generale European Business Services – centru de servicii al grupului Societe Generale – îi va îndruma pe elevii care frecventează școala de programare Academy+Plus.

Școala gratuită s-a deschis pentru prima dată în Cluj-Napoca, în anul 2014, iar anul acesta, cursurile vor fi predate și în București. În Capitală, cursurile se desfășoară într-un parteneriat cu celebrul Ecole 42 – un program de învățământ profesional stabilit de omul de afaceri francez Xavier Nie, informează Romania-insider.com, potrivit Ediția de dimineață.

Atât elevii de liceu, studenții, cât și profesioniștii pot participa la aceste cursuri, la care se pune accent pe partea practică, se încurajează învățarea reciprocă și evaluarea între studenți. Per total, școala dorește să devină cel mai important centru de formare în domeniul predării tehnologiei informației în România.

Școala de programare gratuită și finanțată de companii este un model nou în România. Totuși, în ciuda acestui fapt, Societe Generale European Business Services s-a dovedit a fi un inițiator timpuriu și un partener deschis, prin aderarea fermă la eforturile noastre. Sprijinul lor a contribuit la decizia noastră de deschidere a Academiei + Plus la București anul acesta„, a declarat Daniela Buscan, directorul programului Academy+Plus București, citată de sursa menționată.

Peste 4500 de candidați – veniți din domenii diferite – au trecut prin procesul de selecție pentru cele 120 de locuri disponibile în București.

Suntem conștienți de faptul că singura modalitate de dezvolta compania și industria este de a investi în oameni. Prin urmare, anul acesta, în contextul planurilor noastre de creștere, parteneriatul cu Academia + Plus reprezintă un pas suplimentar spre atingerea acestui obiectiv. De asemenea, primind oameni care provin din medii diferite, vom putea crea diversitate în echipele noastre. […] În plus, faptul că angajații noștri sunt interesați să-i îndrume pe oameni la începutul studiilor spre o carieră în IT este un semn al maturității în echipa noastră și întotdeauna mă bucur de astfel de inițiative„, a transmis Olivier Hecq, șeful departamentului de IT al Societe Generale European Business Services.

Societe Generale European Business Services are peste o mie de angajați în România, oferind servicii profesionale în domenii ca financiar/contabilitate, resurse umane, customer service și IT pentru grupul francez din care face parte. În procente, aproximativ 30% dintre servicii sunt reprezentate de domeniu IT – care este în creștere.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi