Skip to content
Politică

Au fost descoperite, în SUA, manuscrisele nepublicate ale scriitoarei Charlotte Bronte

" "

Mai multe manuscrise nepublicate ale scriitoarei Charlotte Bronte au fost descoperite în Statele Unite ale Americii. Acestea au fost găsite într-o carte rară care i-a aparținut mamei sale.

Cartea în care au fost găsite manuscrisele, o biografie a poetului Henry Kirke White, a aparținut Mariei Bronte, mama surorilor Bronte. Ele conțineau o poezie și o nuvelă scrisă în adolescență de către Charlotte Bronte.

" "

Atât cartea în care au fost găsite, cât și cele două manuscrise vor fi cumpărate de Bronte Society cu suma de 200.000 de lire sterline (280.000 de euro), iar managerii Muzeului Bronte speră ca documentele să fie expuse de anul viitor, potrivit b1.ro.

Biografia „The Remains of Henry Kirke White”, scrisă de Robert Southey, împreună cu adnotările și schițele de pe carte, dar și un poem și o nuvelă scrise Artur Bell Nicholls au fost salvate de pe o corabie naufragiată în 1812 pe coastele din Devonshire.

Romancierele Charlotte, Emily și Anne Bronte au format una dintre cele mai cunoscute familii de scriitori din lume. Acestea au scris mai multe nuvele și romane cunoscute în toată lumea, precum „La răscruce de drumuri”, „Jane Eyre” sau „Necunoscuta de la Wildfell Hall”.

Într-un interval de șase luni, între 1848 și 1849, Emily și Anne au murit de tuberculoză. Aceeași boală a omorât-o și pe Charlotte, în anul 1855.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *