Skip to content
Politică

Veste bună pentru pensionari. Care sunt excepțiile de la plata contribuției la sănătate

Veste bună pentru pensionari. Care sunt excepțiile de la plata contribuției la sănătate.

Astfel, potrivit noii reforme în sănătate, în ceea ce privește asigurarea la sănătate a pensionarilor, începând cu anul 2016, pensionarii ale căror pensii sunt mai mici sau egale cu 872 de lei pe lună nu vor plăti CASS.
Plata contribuţiei la asigurările sociale de sănătate va fi asigurată de la bugetul de stat. Astfel că, doar pensionarii cu venituri din pensie mai mari de 872 de lei pe lună vor plăti CASS, arată un proiect de Ordonanţa de Urgenţă al Guvernului, potrivit unor surse citate de Economica.net

Totodată, în prezent, sunt asiguraţi la sănătate fără plata contribuţiei pensionarii cu pensii mai mici de 740 lei, în vreme ce pensionarii ale căror pensii sar de 740 de lei plătesc CASS, însă neconcordanţele dintre Codul Fiscal şi Legea Sănătăţii nu permit pensionarilor cu venituri cuprinse între 740 lei şi 872 lei pe lună să se asigure la sănătate.

2 comentarii la “Veste bună pentru pensionari. Care sunt excepțiile de la plata contribuției la sănătate

  1. Pai este la fel ca si la tineri fara servici si venituri care trebuie sa plateasca cass pt sanatate care cine v-a avea bani sa plateasca tineri fara venituri mai aleas care stau pe pensia parintilor mai ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *